Ikväll gjorde jag goda laxburgare från boken “Kärlek, oliver och timjan”, en kanon bok med mycket gott. Laxburgarna har blivit lite av en personlig favorit just nu, mycket goda är dem med den “Sommarsås från Fårö” som även finns med i boken. Denna serverades med ett grovt rågbröd bakat på surdeg, dock inte av mig…färdigköpt.
Här har ni receptet.
Laxburgare
Ingredienser
250 g laxfilé
1/2 liter vatten + tsk salt att koka fisken i
2 finhackade schalottenlökar
2 msk ströbröd
1 medelstort ägg
1/2 tsk salt
lite vit- eller svartpeppar
Koka hastigt upp vatten och salt. Lägg i laxbiten. Sjud på svag värme under lock i ca 8 minuter. Låt svalna. Häll bort kokspadet. Mosa fisken i en liten skål med en gaffel. Blanda i hackad lök, ströbröd, ägg, salt och peppar. Allt ska bli som en lite ojämn smet. Forma med händerna 3 platta biffar. Stek dem ca 3 min per sida.
Sommarsås från Fårö
Ingredienser
Till 4-6 personer behövs:
3 dl gräddfil eller mild avrunnen yoghurt
Skalet av en citron
Saft av ½ citron
2 msk svensk söt senap
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl fint hackad dill
3-4 msk finskuren gräslök
Salt och peppar
Lite italiensk salladskrydda
Blanda allt i en skål. Låt det hela stå och mogna i rumsvärme i ungefär en timme.
0 Kommentarer till 'Kvällens mat, en god laxburgare'
Skicka en kommentar