Nu börjar grillsäsongen och jag måste bara tipsa alla om detta otroligt goda recept. Att förkoka köttet innan grillning enkelt och köttet blir saftigt, mört och gott och tar inte så lång tid på grillen.
4 portioner
500 g fläskkarré i bit (jag kör ibland med skivor)
800 g tjocka revben
Lag:
1 liter öl
5 lagerblad, krossade
1 msk vitpeppar
1 gul lök
8 kryddpepparkorn
3 msk salt
½ msk ingefära, malen
1 msk honung
Glaze, finns att köpa färdig (jag rekommenderar Santa Maria Glaze, smaken heter ”Red Hot Chili”)
Bland ingredienserna till lagen, koka upp den. Spola köttet i kallt vatten innan det läggs ned i grytan.
Lägg gärna över en tallrik eller mindre lock som håller ned köttet. Det skall vara rätt trångt i grytan, fyll på med vatten om inte vätskan täcker köttet.
Sjud karrén i 40 minuter och revbenen i ca 60 minuter, köttet ska inte koka.
Låt köttet svalna i lagen, revbenen mår bra av att ligga i press. Skiva köttet i ganska tjocka skivor. Torka skivorna torra med hushållspapper.
Grilla på glödbädd och pensla på en god glaze och servera med saltbakad potatis och några goda tillbehör.
Mums :-)
2 Kommentarer till 'Twice cooked pilsnerkarré och revben'
Så gott det är... men det fungerar lika bra med kycklingfile.....
Trodde du skulle säga "men det går lika bra med selleri" ;-)
Skicka en kommentar